ZAMÓWIENIA HURTOWE: +48 604 110 613

bufor

Mieszanka paszowa uzupełniająca – dietetycznadla przeżuwaczy zagrożonych kwasicą szczególnie dla wysokowydajnych krów

Biologiczny bufor przeciwkwasicowy — szczególnie zalecany dla krów wysokowydajnych

Zawarte w preparacie bufory normalizują kwasowość żwacza do pH 6,3-6,8. Komponenty biologicznie czynne (żywe kultury drożdży, probiotyk, jony żelaza i kobaltu) wzmagając aktywność mikroflory żwacza poprawiają efektywność procesów trawiennych. Adsorbenty wiążą toksyny powstające w przebiegu kwasicy.

INSTRUKCJA PRAWIDŁOWEGO STOSOWANIA:
W przypadku wystąpienia kwasicy preparat podawać przez 3-5 dni. W ostrych przypadkach 2 × dziennie. Profi laktycznie można podawać w czasie zagrożenia wystąpieniem kwasicy. Nie stosować dłużej niż przez 2 miesiące. W dziennej dawce żywieniowej należy zrównoważyć ilość podawanych węglowodanów łatwo fermentujących oraz włókna.

Jednorazowa porcja:
Bydło dorosłe — 120 g podane z paszą lub najlepiej we wlewie sondą, rozmieszane w 5-15 l wody.
Owce, kozy — 25 g do paszy lub rozmieszane z 0,5-1 l wody do pyska.
Przed zastosowaniem lub przed przedłużeniem okresu stosowania należy zasięgnąć opinii specjalisty ds. żywienia lub lekarza weterynarii.


SKŁAD:
Glinokrzemiany, kwaśne węglany sodu i potasu,
tlenek magnezu, selenian sodu, siarczan miedzi,
siarczan żelaza, żywe drożdże, probiotyk.
Witaminy:
• A — 91 000,00 j.m

• Cholina — 0,10 g
• Kwas pantotenowy — 0,36 mg

• B6 (pirydoksyna) — 1,00 mg
Dodatki zootechniczne:
• Probiotyk Bio+ nr rej. UE E 1700 — 2 g
• Żywe drożdże Sacharomyces cerevisiae — 200 g
• Bacillus licheniformis,
Bacillus subtilis 6,4×109 CFU

Skład analityczny (w 1 kg):
• Białko surowe — 10,69%
• Tłuszcz surowy — 6,50 g/kg

• Popiół surowy — 59,7%
• Włókno surowe — 1,75%
• Cukry ogółem — 0 g
• Skrobia — 0 g

• Sód — 165 g
• Magnez — 137 g
• Wapń — 5 g
Pierwiastki śladowe:
• Potas — 6 g
• Żelazo — 180 mg
• Mangan — 80 mg
• Kobalt — 35 mg
• Miedź — 27 mg
• Cynk — 0,55 mg
Przeciwutleniacze: Etoxiqin, Propyl galate

Dostępny w opakowaniach:
        120 g, 1,2 kg

buformax

 

 

   Copyright 2015 LAB V  Realizacja i wykonanie: Profil-IT