ZAMÓWIENIA HURTOWE: +48 604 110 613

 fartan


Mieszanka paszowa dla zwierząt

Fartan Vet to naturalna mieszanka paszowa poprawiająca produkcyjność zwierząt i zmniejszająca ryzyko wystąpienia zaburzeń żołądkowo jelitowych. Fartan Vet zawiera wyciąg z wyselekcjonowanego kasztanowca Castanea sativa Mill z rodziny bukowatych (Fagaceae Dumort). W skład Fartanu Vet wchodzą rozpuszczalne w wodzie polifenole roślinne działające jak naturalne „antybiotyki” i przeciwutleniacze utrzymujące mikrofl orę w stanie równowagi oraz zapewniające lepsze wykorzystanie paszy. Taniny nie niszczą drobnoustrojów w przewodzie pokarmowym, jak dzieje się to w przypadku antybiotyków, tylko ograniczają i utrudniają ich rozwój, przez co nie powodują wzrostu oporności drobnoustrojów chorobotwórczych. Oprócz polifenoli stymulujących układ odpornościowy organizmu Fartan Vet zawiera cukry proste, celulozy, ligniny i substancje mineralne wspomagające wykorzystanie paszy.

INSTRUKCJA PRAWIDŁOWEGO STOSOWANIA:

Należy stosować w momentach zwiększonego zdrowotnego obciążenia organizmu (zmiana paszy, odsadzenie, przemieszczenie zwierząt itd.). Preparat przeznaczony dla: cieląt, krów mlecznych i opasów, koni, prosiąt, warchlaków i macior, kur niosek, brojlerów, indyków, ptactwa wodnego, królików.
Stosować doustnie zależnie od potrzeb przez 1-5 dni po rozmieszaniu w 1-2 litrach wody nie przekraczając jednorazowej porcji 0,2 g/kg m.c. lub 0,5-3 kg/tonę paszy.
Przed zastosowaniem preparatu lub przed przedłużeniem okresu stosowania należy zasięgnąć opinii specjalisty ds. żywienia lub lekarza weterynarii.

SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SKŁAD:

Materiały paszowe:
11.4.1. chlorek sodu,
13.2.2. dekstroza
Dodatki paszowe sensoryczne:
2.b ekstrakt z kasztana jadalnego — Castanea
sativa Mill
Składniki analityczne (w 1 kg):
białko surowe — 0 g
włókno surowe — 0 g
oleje i tłuszcze surowe — 0 g
popiół surowy — 1 g
wapń — 0 g
sód — 0,3 g
fosfor — 0 g
magnez — 0 g

Dostępny w opakowaniach:

100 g, 1 kg

fartan

   Copyright 2015 LAB V  Realizacja i wykonanie: Profil-IT